Nieuwbouwhuis begroting – gratis Excel template

Wil jij een makkelijk overzicht hebben van al jouw uitgaven en inkomsten voor je nieuwbouwwoning? Dan is deze begrotingstool iets voor jou. Een overzichtelijke template voor jouw nieuwbouwhuis begroting.

Download hieronder de gratis Excel template.

Waarom een begroting?

Een nieuwbouwhuis kopen brengt allemaal verschillende kosten met zich mee. Een begroting maken is dan ook verstandig en soms een voorwaarden voor de bank. Vaak vraagt de hypotheekverstrekker je een begroting te maken van al je verwachte kosten. Maar ook als dit niet het geval is dan is het slim om al je kosten goed in kaart te brengen en deze bij te houden zodat je straks niet zwaar over budget gaat.

Hoe gebruik ik de begrotingstemplate?

De template is te downloaden en naar wens aan te passen. Op het voorblad staat het totaaloverzicht. Hierin zie je de uitgaven, inkomsten, totaal en het verschil.

Nieuwbouwhuis begroting - Gratis excel template
Nieuwbouwhuis begroting – Gratis excel template

Bovenaan zie het totaaloverzicht van alle uitgaven. Je hebt per kostensoort twee kolommen: één met begrote kosten (wat je denkt dat alles gaat kosten) en een kolom met werkelijk kosten. Het is tijdens het proces handig om dit bij te houden. Uiteraard kan je er ook voor kiezen de template alleen te gebruiken voor de werkelijke kosten.

De tabbladen staan onderaan

Voor de kostensoorten: extra kosten, meer en minderwerk en afbouw (inrichten) zijn losse tabbladen gemaakt. In deze tabbladen kun je per soort al jouw kosten opschrijven.

Onderaan klik je door naar deze tabbladen zoals je in de afbeelding hierboven kunt zien. Als je de kosten aanpast in de tabbladen dan rekent dit uiteraard door in het totaaloverzicht.

Noteer al jouw meer- en minderwerk in het tabblad

Tips voor de begroting

Vraag altijd meerdere offertes op. Zo heb je een goed beeld van de werkelijke kosten. Ook is het is veel gevallen slim om materialen apart online te kopen. Denk aan appartuur en losse werkbladen. Wil je besparen? Ga dan voor groepskorting (met de buren.)

Ben je blij met de download? Laat mij vooral weten, deel het met je nieuwe buren 🙂 en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Meer nieuwbouwhuis?

Wil je jouw nieuwhuishuisreis op een leuke manier vastleggen? Ik heb speciaal daarvoor nieuwbouwhuis mijlpaalkaarten ontwikkeld.

Prijs: 15 euro inclusief verzendkosten.

Enthousiast?

Stuur een mailtje met je adres en aantal setjes dat je wilt aanschaffen naar: info@nieuwhuis.info

Ik neem dan contact met je op en stuur een betaalverzoek.

nieuwbouwhuis mijlpaalkaarten set

Blogs over nieuwbouw

Ben je op zoek naar nieuwbouwhuis inspiratie? Bekijk dan eens onderstaande blogs waarin je kennismaakt met verschillende Instagrammers met een nieuwbouwhuis.

8 Instagrammers met een nieuwbouwhuis

8 inspirerende nieuwbouwhuizen

Op de hoogte blijven? Neem eens een kijkje op mijn Instagram of meld je aan voor de nieuwsbrief. 

10 comments

 1. Super fijn deze template! Bedankt voor het maken. Ik ben erg benieuwd naar je tips hoe je deze het beste kan invullen 😉

  1. Hi Gladys,

   Volg je mij al op Instagram? Daar geef ik regelmatig tips. Voor nu in mijn tip: vraag super veel offertes op. En zorg voor goed contact met je toekomstige buren (als je die hebt.) En wissel veel informatie uit.

   Groet,

   Mara

 2. Hoi Mara,
  De template is top, ik gebruik hem al. Waar ik tegenaan loop is dat wanneer het eigen vermogen ‘spaargeld’ tussentijds meer kan worden terwijl daardvoor al kosten zijn gemaakt.
  Vb. Spaargeld was 10K, worden 2K kosten gemaakt. Blijft over 8K. Na 2 maanden spaar je weer 1K en heb je tot. 9K. Je zal dus eigenlijk nu 11 moeten invullen waar eerst 10K stond.
  Je zult begrijpen bij een nieuwbouw woning er tussentijds veel betaald moet worden en de looptijd van koop tot oplevering 12-14 maanden is en in deze periode ook nog spaargeld tussentijds er bij kan komen.
  Heb jij deze vraag vaker gekregen hoe dit het beste te verwerken is in jouw sheet?

  1. Hi Vincent,

   Fijn dat je de template gebruikt. Ik heb deze vraag nog niet eerder gekregen. Wat je zou kunnen doen is een extra blad inkomsten toevoegen (die weer verwijst naar het eerste blad) op dit blad kan je dan de daadwerkelijke inkomsten op aanpassen. Succes!

   Vriendelijke groet,

   Mara

 3. Dank voor de template. Ik heb hem gedownload voor mijn broer(tje) hij is uitgezonden naar Madagaskar voor stg Kimon en moet daar een huis laten bouwen voor hem in zijn gezin.

  1. Wat leuk om te horen. Ik heb deze jaren geleden gemaakt en goed om te horen dat die (wereldwijd) wordt gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.