Nieuwbouwhuis begroting – gratis Excel template

Wil jij een makkelijk overzicht hebben van al jouw uitgaven en inkomsten voor je nieuwbouwwoning? Dan is deze begrotingstool iets voor jou. Een overzichtelijke template voor jouw nieuwbouwhuis begroting.

Download hieronder de gratis Excel template.

Waarom een begroting?

Een nieuwbouwhuis kopen brengt allemaal verschillende kosten met zich mee. Een begroting maken is dan ook verstandig en soms een voorwaarden voor de bank. Vaak vraagt de hypotheekverstrekker je een begroting te maken van al je verwachte kosten. Maar ook als dit niet het geval is dan is het slim om al je kosten goed in kaart te brengen en deze bij te houden zodat je straks niet zwaar over budget gaat.

Hoe gebruik ik de begrotingstemplate?

De template is te downloaden en naar wens aan te passen. Op het voorblad staat het totaaloverzicht. Hierin zie je de uitgaven, inkomsten, totaal en het verschil.

Nieuwbouwhuis begroting - Gratis excel template
Nieuwbouwhuis begroting – Gratis excel template

Bovenaan zie het totaaloverzicht van alle uitgaven. Je hebt per kostensoort twee kolommen: één met begrote kosten (wat je denkt dat alles gaat kosten) en een kolom met werkelijk kosten. Het is tijdens het proces handig om dit bij te houden. Uiteraard kan je er ook voor kiezen de template alleen te gebruiken voor de werkelijke kosten.

De tabbladen staan onderaan

Voor de kostensoorten: extra kosten, meer en minderwerk en afbouw (inrichten) zijn losse tabbladen gemaakt. In deze tabbladen kun je per soort al jouw kosten opschrijven.

Onderaan klik je door naar deze tabbladen zoals je in de afbeelding hierboven kunt zien. Als je de kosten aanpast in de tabbladen dan rekent dit uiteraard door in het totaaloverzicht.

Noteer al jouw meer- en minderwerk in het tabblad

Binnenkort schrijf ik een blog met allemaal extra tips voor het invullen van een nieuwbouwhuis begroting. En ga ik in op meer- en minderwerk.

Ben je blij met de download? Laat mij vooral weten, deel het met je nieuwe buren 🙂 en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Meer nieuwbouwhuis?

Wil je jouw nieuwhuishuisreis op een leuke manier vastleggen? Ik heb speciaal daarvoor nieuwbouwhuis mijlpaalkaarten ontwikkeld.

Ben je op zoek naar nieuwbouwhuis inspiratie? Bekijk dan eens onderstaande blogs waarin je kennismaakt met verschillende Instagrammers met een nieuwbouwhuis.

8 Instagrammers met een nieuwbouwhuis

8 inspirerende nieuwbouwhuis

Verder vind je op deze website veel informatie over het inrichten van een nieuwbouwhuis van vloeren tips tot keukeninspiratie.

Op de hoogte blijven? Neem eens een kijkje op mijn Instagram of meld je aan voor de nieuwsbrief. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.